Sidste Ønsker

 

Det er svært at tale om, dog er det vigtigt at gøre det. Jeg har netop genindmeldt mig i Folkekirken, da det så er mere enkelt for de efterladte. I den anledning fik vi besøg af en yngre præst og det blev en god oplevelse. Vi kan aldrig forlange at vi har helt ens holdninger, men Guds ord, der læses op og salmerne, der synges giver stærke minder til barndommen. 

Mine Børn

Jeg har altid elsket jer, men måske har I ikke altid mærket det nok. Jeg har stræbt efter at I kunne stole på mig og jeg har prøvet at holde, hvad jeg har lovet. Jeg var kristen som barn og elskede at høre bibelshistorie i søndagsskolen. Siden gik jeg fra troen, da jeg ikke anede, hvordan man levede som kristen og var gal på min konfirmationspræst, der var usikker og meget vattet.

I tyverne kom mit liv til en ende, hvorfra der kun var to udveje. Jeg valgte troen på Jesus og livet og har holdt fast i det siden.

 

Mine morforældre ville ikke have noget besvær, så deres aske er lagt i den ukendtes urnegravplads på en kirkegård i Holbæk. Jeg har altid synes det var så tomt.

Image006
Forlovelsesbillede af Asta og Emry

Mine forældres aske ligger under en flise på Birkholm Kapel i Herlev og det ville jeg nok også gerne. Jeg føler ingen speciel tilknytning til Herning, selvom jeg kan lide at bo her.

Mine blogs får jeg forhåbentligt lavet til bøger, da de er meget værdifulde for mig og særlig denne side om mine erindringer på dansk er lavet for børn og børnebørn primært.

Mine interesser

 • Sundhedsplejen, som jeg arbejdede med fra 1980-2014 og fortsat beskæftiger mig med
 • Gamle dukkevogne, barnevogne, glasdukker og porcelænsdukker fra 1900-tallet
 • Gamle fotos
 • Løb
 • Sund mad
 • Læse og skrive
 • Biblen

 

 

Salmer

 • “Stille hjerte, sol går ned”af Jeppe Åkjær fordi melodien er så smuk
 • “Fred hviler over land og by” af Ingemann, hvor både tekst og melodi er smuk
 • “Nu falmer skoven” af Grundtvig
 • “Sov sødt, barnlille “af Grundtvig
 • “Den signede dag med fryd vi ser” af Ingemann og tekst af Weyse
 • “Sorrig og glæde de vandre til hobe”med tekst af Thomas Kingo

Min passion for klassisk musik må gerne mærkes ved den lejlighed.

Jeg har valgt et stykke med obo af en spansk missionær, der rejste til Sydamerika i 1700- tallet Domenico Zipoli. Stykket hedder “Elevazione” for solo obo og solo cello, strygere og orgel.

Største ønsker

 • At mine børn enes i harmoni. Ikke alt kan man være enige om, men kan vælge at undgå at skændes over uenighederne.

Tak

Til jer alle og til børnevennen Henry, som har stået trofast ved min side i mange år

 

Tak også til Torben, min tvillingebror, der faktisk reddede mit liv to gange i 1972 og 1973. Begge gange i Herlev.

Torben og jeg havde ubevidst valgt same farver i tøjet i 1987

 

Efterskrift

Jeg ved godt, at man som afdød kan være helt ligeglad med, hvordan ens begravelse foregår. Jeg har dog oplevet dette, at det har hjulpet mig, at mine forældre havde ønsker, og jeg ser det som, at man giver stafetten videre ved at være konkret. Højtideligheden handler om de efterladtes tanker og følelser om den afdøde, så er det enkelt, at have noget at tage af i den fase, hvor man som pårørende har travlt med det praktiske og samtidig måske sørger eller er i shock.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s