Jyske barnevognsfirmaer

 

Det eneste danske barnevognsfirma med rødder til 1925, som er aktivt endnu, er Odder beliggende i byen Odder lidt syd for Aarhus. I min jagt på at finde firmaer og modeller her jeg stødt på Brønd fra Vejen og Bretlau fra Horsens og Vejle Barnevognsfabrik.

Hvor længe de har været aktive ved jeg desværre ikke endnu. Finder jeg ud af det, opdaterer jeg naturligvis artiklen. Billederne er fra Odder lokalarkiv, hvor til hele Odder fabrikkens historiske arkiv blev givet og fra det Kgl. biblioteks småtrykssamling, hvor alt tilgængeligt er blevet scannet af min mand og mig. Det virker dog som om at det er tilfældigheder, der har bestemt om noget er blevet sendt til det Kgl. Bibliotek. Der er flere ting af det samme og årgange med ingen ting. Denne artikel strækker sig over tidsperioden 1925- 1960

Bretlau 1925 fra Horsens

 

Vejle Barnevognsfabrik ukendt årstal. Jeg gætter engang i tredverne

 

 

Odder barnevognsfabrik årgangene 1936, 1939 og 1941 med prislister

 

1939

 

1941

 

Brønd Barnevognsfabrik i Vejen 1940

 

Brønd 1955

 

Brønd 1960 med prisliste

2 thoughts on “Jyske barnevognsfirmaer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s