Gamle fotos af barnevogne

Jeg kan ikke lade være med at prøve at finde ud af, hvilket mærke og årti en smuk barnevogn er fra. Billederne er fra Facebookgruppen Gammel København.

Først et fredfyldt billede fra Langelinje sidst i krigen fra 1944 ved et mindesmærke for en prinsesse Marie (Fransk/ Engelsk) 1865-1909. Mindesmærket er lavet af Carl Malling og er flyttet siden dengang det blev bygget i 1912. Nu står det tæt ved Gefion ud mod vandet, før vendte ind mod St. Alban’s Church. Under krigen var det nok et sted mange yndede at sidde. I dag er der også mange børn og barnevogne på Østerbro, men på det sted ses der ikke så mange nu.

Jeg har fundet nogle barnevogne fra krigen, som minder meget om den forreste i kalechens skinnede materiale. Kassen er af træ under krigen.

langelinje-1944-foto-hakon-nilsen
Foto Hakon Nilsen Langelinje 1944

 

En ung mor og hendes mor i dyb samtale forrest i billedet fra Langelinje her under et billede jeg har fået fra min mands soldaterkammerat, hvis vogn ligner meget i facon og i styret.

Samme sted på Langelinje fra dengang det var nyt

prinsesse-maries-mindesmaerke-paa-langelinge-1921

 

benny-i-barnevogn-1950-nybolle
Bennys billede fra 1950 i Nybølle på Lolland

Styr og kasser, udsmykning på kasserne, hjul kunne vælges efter smag og pengepung- Når folk valgte forskelligt udstyr er det næste umuligt at finde identiske vogne i katalogerne.

Globus 1941
Globus 1941
Itkin 1945
Itkin 1945

 

Ved Gefionparken
Ved Gefionparken Foto MH 2016 Prinsesse Maries mindesmærke

 

Mine morforældre sværmede her i forlovelsestiden, min mor har været her med sin forlovede, den engelske soldat fra Montgomerys hær og siden med min far sidst i fyrrerne. Jeg elskede at færdes på langelinje, men husker ikke rigtigt denne mindestatue, men Gefion har altid betydet meget for mig.


 

Her en serie måske lidt billigere vogne fra først i halvtredserne, hvor der var reelt babyboom. Barnevognene kan skilles ad, komme med i en bil og vejer ikke meget.

 

scanpix-fra-kristeligt-dagblad-gk-facebookgruppe
scanpix-fra-kristeligt-dagblad-gk-facebookgruppe. Bagerst en vogn,som ses i kataloget underst i  billedeserien

 

 

fra-herlev-arkiv-hovedgade
Fra FB gruppen Herlev Arkiv Herlev Hovedgade med Järpmark Sko, der var flyttet fra Bygaden i midt halvtredserne

Damen med barnevognen står foran Järpmark skotøjsforretningen. Billedet er også fra f.b. gruppen Herlev Arkiv

 

For at vise hvor ens de forskellige barnevognsfirmaer lavede vogntyper. Scandia og Itkin

 

 

 

0 thoughts on “Gamle fotos af barnevogne

Skriv en kommentar