Gammelt barnevogns-og legetøjsfirma- Fr. Nielsens Barnevognsfabrik

I mellem de mange firmaer jeg er stødt på, er der et Fr.Nielsens Barnevognsfirma fra Nørrebro i København. Desværre er brochuren udateret, men stilen er meget gammel og priserne helst vidunderlige. Det har dog sikkert været dyrt nok dengang og kun de mest velstillede familier kunne købe nyt udstyr.

Man kan f.eks. få en “Tarvelig Børnegynge” for én krone og 75 øre. Samme gynge fås i to bedre versioner. Hvad mon der sker med barnet i den tarvelige?

Søger man på firmaet kommer der et blad op fra det Kgl. Bibliotek fra 1893-94 med lister over firmaer og der står den sandelig. Der er telefon 2296. Er der læsere, der ved noget mere om firmaet er det dejligt om I lader høre fra jer i kommentarfeltet eller på mail.

 

 

Kurvevogne og andre fine vogne

 

Barne-Sportsvogne- Legevogne , Dukkevogne og dukke- sportsvogne

 

Jeg ved ikke, hvordan de “sportsvogne” har været at køre med? Måske var det kun de unge piger i huset, der skulle bakse med dem.

Til sidst kommer den “tarvelige barnegynge” der var årsagen til denne artikel ved sit udtryk. Jeg tror at brochuren må være fra før forrige århundreskifte og billedet med oversigten over fabrikker øverst, er fra 1893-94 er måske helt rigtig, hvad angår dette firma. Der bruges en dekoration omkring overskrifterne, der minder om Art Nouveau stilen, der var højeste mode dengang.

En transportvogn er til at flytte sit indbo, når man fik en større eller mindre lejlighed efter, hvor mange børn man havde.

 

Fr.Nielsens Barnevognsfirma Det Kgl. Bibliotek småtryksamlingen
Fr.Nielsens Barnevognsfirma Det Kgl. Bibliotek småtryksamlingen, Gyngeheste og Gynger transportvogne

 

Barnestole, som vi har set dem helt til 1960-erne, gyngeheste og gynger

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s